Bpost verhuisdienst

Als u gaat verhuizen, dan doet u er verstandig om gebruik te maken van de Bpost verhuisdienst. Als u deze service heeft aangevraagd, worden belangrijke instanties en bedrijven ingelicht over uw adreswijziging. Deze organisaties kunt u zelf selecteren. De Bpost verhuisdienst zorgt er vervolgens desgewenst voor dat de post die daarna geadresseerd is aan uw oude adres, wordt doorgestuurd naar uw nieuwe adres. U bepaalt zelf hoe lang dit gebeurt (met een maximum van 24 maanden). Zelfs als u voortaan in het buitenland woont, kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken.

Kosten en voorwaarden

De hoogte van het bedrag dat u moet betalen is afhankelijk van het aantal maanden dat u gebruik wenst te maken van de service. Buiten België liggen de tarieven van deze dienst wel een pak hoger. Met de Bpost verhuisdienst wordt in principe alle post doorgestuurd, al zijn er enkele uitzonderingen zoals pensioenen, krantabonnementen, pakketten en huis-aan-huis reclame. Voor deze zaken dient u zelf uw leverancier op de hoogte te brengen van uw verhuis. Daarnaast wordt enkel geadresseerde briefwisseling op naam doorgestuurd naar het nieuwe adres.

Wilt u graag precies weten wat de Bpost verhuisdienst kost en welke uitzonderingen er worden gemaakt? Dan kunt u terecht op de website van Bpost.

Bpost verhuisservice en offertes: nooit te vroeg!

Ook wanneer uw verhuizing pas over een aantal maanden gepland staat, is het niet te vroeg om te beginnen met de voorbereidingen. Begin dus vast met het regelen van zaken, zoals het aanvragen van de Bpost verhuisdienst, maar bijvoorbeeld eveneens met het inpakken van dozen. Ook met het vergelijken van offertes van verhuisfirma’s kunt u het best ruim van tevoren beginnen, zodat u op tijd weet met welke verhuizers u een overeenkomst kunt aangaan. Voorkom een hoop geregel op het laatste moment en vraag vandaag nog gratis offertes aan van verhuisfirma’s in uw regio!